pärnu

pärnu

perjantai 16. syyskuuta 2016

Takaisin koulun penkille

Viikko meni yhdessä hujauksessa. Suurimmaksi osaksi se johtui siitä, että olin maanantain ja tiistain koulussa, jonka takia työhommat kasaantuivat iltoihin ja loppuviikkoon.

En kuitenkaan valita, päinvastoin! On mahtavaa, kun saa oppia uutta ja tutustua uusiin ihmisiin. Aloitin syyskuun alussa opinnot Humanistisessa ammattikorkeakoulussa. Tavoitteenani on valmistua vuoden 2017 jouluna yhteisöpedagogiksi.Tässä kohtaa moni varmasti miettii, että mikä se sellainen oikein on? Tutkintonimike on uusi, eikä se sellaisenaan sano monellekaan mitään. Se onkin itse asiassa yksi opintojen parhaista puolista. Voin muokata tutkinnosta sellaisen, että se tukee parhaiten omia tavoitteitani. Suppeasti sanoen opiskelen pedagogiikkaa sekä yhteiskunnallista ja yhteisöllistä osaamista.

Yhteisöpedagogina voisin työskennellä tulevaisuudessa vaikkapa koulukuraattorina, lastensuojelutehtävissä, työvalmentajana, monenlaisissa koulutustehtävissä tai järjestösektorilla. Tutkinto on muodollisesti pätevä pohjakoulutusvaatimus myös vaikkapa viestintäpäällikön tehtäviin, jotka monesti sisältävät vähintäänkin yrityksen tai yhteisön sisäisenä kouluttajana toimimista.

Tällä hetkellä en kuitenkaan ole vaihtamassa alaa. Tykkään kovasti nykyisestä työstäni. Olin kuitenkin miettinyt jo tovin, että haluaisin opiskella jotakin aivan uutta ja sellaista, josta olisi hyötyä myös nykyisessä työssäni.  Eikä tässä sitä paitsi tiedä, mitä oikeasti päätyy tekemään joskus tulevaisuudessa. Eläkeikään on vielä monta kymmentä vuotta.Kouluni sijaitsee tunnin ajomatkan päässä, Nurmijärvellä. Olen monimuoto-opiskelija, joten vietän Kiljavan opistolla keskimäärin kolme päivää kuukaudessa, muut opinnot suoritan etänä. Tällä hetkellä työn alla ovat ruotsin ja nuorisopolitiikan kurssit. Ruotsin opettajamme on todella hyvä ja hänen tunneillaan muistin, kuinka paljon pidänkään kielten opiskelusta. Det är jätteroligt!
Varmasti tulee vielä hetkiä, jolloin olen muutaman harmaan hiuksen rikkaampi, mutta tällä hetkellä en niitä vielä murehdi. Minä ja kouluni olemme vielä kuherruskuukaudella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti