pärnu

pärnu

sunnuntai 14. elokuuta 2016

Viikonloppuherkkuja

Perjantain kauppareissulla K-Citymarketin kylmäkaapista osui sattumalta silmään Italian reissulta tuttuja sinisimpukoita. Vesi herahti kielelle, kun muistelin, miten hyviä alkupaloja simpukat tomaattikastikkeessa oikein olivatkaan. Sain Simon innostumaan ajatuksesta ja siitä se sitten lähti. Haalimme simpukoiden lisäksi hyllystä valmiin chlitomaattikastikkeen, valkosipulia, patonkia ja valkoviiniä naapuriputiikista.

Pitsatarpeet lähtivät toki myös matkaan. Sellaista perjantaita ei olekaan, etteikö meillä syötäisi itse tehtyä pitsaa. Se vaan kuuluu viikonlopun alkuun. Arkipäivinä perjantaita lukuun ottamatta meidän perheen kokkailu on yleensä minun vastuullani. Perjantain pitsasta ja viikonlopun grillailuista tai muista erikoisemmista ruoista vastaa Simo.

En ole kummoinenkaan gourmetkokki. Enkä minkään sortin ruokahifistelijä. Tykkään kyllä hyvästä ruoasta, etenkin jos joku muu sitä laittaa, mutta pärjään yhtä hyvin makaronilaatikolla ja kaurapuurolla.Simon valmistamat simpukat kuuluivat sarjaan muiden laittamia herkkuja ja tykkäsin niistä todella paljon. Valkosipulia oli ehkä kynnen verran liikaa, mutta se ei oikeastaan haitannut yhtään. Tulipahan vähän lisää potkua kastikkeeseen!Sunnuntaina Simo teki Miskan iloksi sushia. Erilaiset sushit ovat yksi Miskan lempiruoista ja pojan ilme oli näkemisen arvoinen, kun hän huomasi, mitä keittiössä tapahtuu. Mette sai toivomiaan tonnikalanigirejä ja minä makeja. Nami maiskis!Huomenna on taas maanantai ja paluu arkeen. Lapsilla alkaa tiistaina koulu ja kamppeita on katsottu jo viikonlopun aikana valmiiksi. Meillä on sitten jatkossa 4.- ja 7.-luokkalaiset lapset. Voi hurja, miten nopeasti aika menee!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti