pärnu

pärnu

keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Maidoton ja leivätön

Viime viikonlopun kylävieraiden kanssa tuli puhetta ruokavaliosta. Miskan kummisetä Ville pyöräilee SM-tasolla ja siinä lajissa miehistä on tunnetusti pyörän päällä vain luu ja nahka. Paitsi Peter Saganilla, jota fanitan kovasti.

Aikuisurheilussa kilojen kanssa ei ole niin justiinsa, mutta siitä huolimatta Villekin pyrkii pudottamaan painoaan muutamalla kilolla aina ennen kisakauden alkua. Hän noudattaa ruokavaliota, johon ei kuulu maitotuotteita, leipää, pastaa eikä perunaa. Eikä tietenkään muitakaan herkkuja muuten kuin satunnaisesti.Koska minut on helppo houkutella kokeilemaan melkein mitä vaan, niin ajattelin olla kaksi ja puoli viikkoa samanlaisella dieetillä. Kaksi viikkoa siksi, että polkaisen parin viikon päästä pyörätestin Pajulahdessa ja olisi kiva, jos maha ei olisi testipäivänä kovasti pömpöllään. Ja toisaalta siksi, että minua kiinnostaa nähdä, miten ja kuinka nopeasti tuollainen ruokavalio vaikuttaa oloon ja vaa'an lukemaan.

Alkuviikon kokemusten perusteella voin sanoa, että tällaiselle rahkan ja ruisleivän suurkuluttajalle meinaa tehdä aamuisin ja iltaisin tiukkaa, kun joutuu pohtimaan mitä söisi.Onneksi puuro ei ole kiellettyjen ruokien listalla. Aamulla olen siis lusikoinut nätisti kaurapuuroa marjoilla ja raejuustolla ja syönyt lisäksi yhden keitetyn kananmunan. Niillä pärjää hyvin lounasaikaan asti. Pastan ja perunan olen korvannut kasviksilla ja iltarahkan banaaniletuilla. Menee se näinkin!

Lupaan raportoida kahden viikon kuluttua, miten dieetti meni, vatsa toimi ja miltä vaaka näytti. Vaikka minulla ei varsinaisesti ole pudotettavia kiloja, niin kai sitä kilon tai pari voisi aina olla kevyempi. Ainakin hetkellisesti :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti