pärnu

pärnu

keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Cafe Il Mondo - tuulahdus eurooppalaista kahvilakulttuuria

Karisman kahvilatarjonta kasvoi joulukuussa Cafe Il Mondolla. Viihtyisä wieniläisteemainen kahvila-ravintola sijaitsee kauppakeskuksen ensimmäisessä kerroksessa, keskusaukion kupeessa.

Il Mondon yrittäjä Mahmut Tekes palvelee asiakkaita suurella sydämellä. Hän kertoo, että kaikki ravintolan ruokalistalla olevat annokset valmistetaan tuoreista raaka-aineista paikan päällä alusta loppuun asti.


Kävin tiistaina Il Mondossa ensimmäistä kertaa lounaalla ja söin todella herkullisen uuniperunan katkaraputäytteellä. Ruoalle ja palvelulle täydet pisteet! Il Mondossa on päivittäin tarjolla perinteisten kahvilaherkkujen ja suolaisten purtavien lisäksi mm. päivän keitto, erilaisia pastoja, toasteja, herkullisia hamppareita ja ruokaisia salaatteja, joista voi koota itselleen mieluisan kokonaisuuden.

Siinä syödessäni ihmettelin, mitä Il Mondoa vastapäätä olevassa liiketilassa oikein tapahtuu. Karisman markkinointipäällikkö Anne kertoi, että siihen avautuu tammikuun lopussa kiinalainen ravintola. Mikä ilouutinen! Jos sushihammasta alkaa kolottaa, sen perässä ei tarvitse pian enää lähteä keskustaan asti.


Karisman kahviloissa ja keskusaukiolla oli päiväsaikaankin ilahduttavan paljon porukkaa. Keskusaukion uudet pystypöydät ja matot tuovat kauppakeskukseen kotoista tunnelmaa.

Minun mielestäni, vaikka toki puolueellinen olenkin, Karismassa on sellainen pienen, siistin, viihtyisän ja turvallisen kauppakeskuksen tunnelma. Omat lapsemme käyvät siellä kavereidensa kanssa itsenäisesti ostoksilla, jätskillä tai joskus pitsalla, enkä pidä sitä lainkaan pahana. Koska se on Karisma. Kaupungin keskustan kauppakeskukseen en heitä keskenään laskisi, tai ainakaan pienempää. Siellä on aavistuksen eri meininki.

Pieni hymynkare nousi huulille, kun kuulin, kuinka kauppakeskuksen vartija läksytti taannoin hampparipaperin kauppakeskuksen käytävälle nakanneita poikia. "Ethän sä noin saa tehdä kotonakaan".

Karisma on siis melkein kuin kotona. Pidetään se sellaisena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti