pärnu

pärnu

maanantai 12. joulukuuta 2016

Mokkapalavanhempi

Tänään olin taas kerran sellainen. Mokkapalavanhempi. Yhteensä meitä oli vähän toistakymmentä. Yksi toi tullessaan glögiä, toinen joulutorttuja, kolmas pientä suolaista ja neljäs niitä mokkapaloja. Minä ostin tylsästi kaupasta valmista palapullaa.

Seisoimme illan tonttulakit päässä lastemme harrastuksen pikkujouluissa pitämässä kioskia ja keräämässä joukkueelle rahaa. Kassa karttui 500 eurolla. Se menee joukkueen tilille, josta maksetaan valmentajien kisamatkojen matkakuluja ja päivärahoja.

Jos tällaisia talkoita ei pidettäisi, tyttöjen harrastusmaksut nousisivat. Joten hyvä, että pidetään. Kaikilla ei ole samanlaisia taloudellisia mahdollisuuksia ja ylimääräinen 100 euroa voi olla kynnyskysymys harrastuksen jatkamiselle.


Jalkapallossa tehdään samanlaisia talkoita. Pidetään kioskia, myydään joulukuusia, muutetaan yrityksiä, tehdään inventaatioita ja ties mitä muuta. Tässä mukamas niin turkasen kiireisessä arjessa niihin lähtee aika ajoin melkoisen pitkin hampain mukaan.

Mutta sitten tulee mieleen se yksi kerta, kun lähdettiin poikien kanssa kimppakyydillä pelireissulle. Minä kuskina ja auto täynnä poikia. Yksi toisensa jälkeen he antoivat kuskille eli minulle joukkueen kanssa yhteisesti sovitun 10 euron kyytirahan. Muut setelinä, yksi pienen pieninä kolikkoina. Sillä yhdellä ei myöskään ollut mukana herkkurahaa kotimatkalle niin kuin muilla. Kun huomasin asian, tarjosin koko porukalle herkut, niillä kyytirahoilla.

Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta. Mokkapalat tekivät tänään hyvin kauppansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti