pärnu

pärnu

sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Joulu Vuokatissa

Täällä sitä ollaan, Vuokatissa! Ihan uskomatonta, että kotona on melkein paljas maa ja täällä ihan kunnon talvi.

Joulu on mennyt varsin leppoisasti. On syöty kupu pullolleen jouluherkkuja, hiihdelty, polskittu kylpylässä, lasketeltu ja olla möllötelty mökissä, Vuokatinmaan mökkikylässä.

Kaikki mökit tuntuisivat olevan täynnä ja ulkomaisia jouluvieraitakin on paljon. Naapurimökin porukka puhuu saksaa ja saksalaisia oli paljon kylpylässäkin.


Joulu meni hirmu nopsasti. Lahjat jaettiin jo lauantaiaamuna, jonka jälkeen syötiin riisipuuroa ja lähdettiin suksille. Minä Vuokatinvaaraa kiertämään ja Simo lasten kanssa rinteeseen.


Tänään joulupäivänä käytiin aamulla Simon kanssa hiihtämässä. Lapset kävivät sillä aikaa Ellin kanssa lenkillä. Iltapäivällä lähdettiin kylpylään, jossa viihdyttiin melkein kolme tuntia.

Tänään kävin ensimmäistä kertaa ikinä savusaunassa ja sen jälkeen avannossa. Se oli aivan ihanaa! Katinkullan kylpylä on kuin suuri trooppinen puutarha ja muutenkin kiva ja monipuolinen. Sieltä löytyi yksi kunnon liukumäki, erilaisia porealtaita ja reilun kokoinen kuntoallaskin. Saunamaailmassa oli luolasauna ja höyrysauna.


Mette kysyi äsken, että pitääkö huomenna tosiaan jo lähteä kotiin. Melkein teki mieli sanoa, että ei pidä, jäädään vielä tänne. Mutta niin se vaan arki koittaa tiistaina.


Ennen kuin auton nokka kaartaa kohti Lahtea, ehdin vielä huomenaamulla hiihtolenkille näihin ihanan lumisiin postikorttimaisemiin. Takapenkillä matkustaa tietenkin myös reissukoira Elli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti