pärnu

pärnu

perjantai 17. kesäkuuta 2016

Hot joogailua

Olen innostunut uudesta lajista, nimittäin hot joogasta. Hien virtaamaan saava +38 asteinen huone, rauhallinen musiikki, hitaat venytykset ja hiljentyminen oman itsen ääreen ovat valtavan kokonaisvaltainen, puhdistava ja jopa hieman terapeuttinen kokemus.

Lämpö tuntuu aluksi hieman ahdistavalta, mutta siihen tottuu yllättävän nopeasti. Liikkeiden tekemisen tempo on melko nopea, asanat ja vinyasat tulevat äkkiä tutuiksi. Seisoma-asennot treenaavat tehokkaasti tasapainoa ja huomaan, ettei näennäisen helpolta vaikuttava soturiasento olekaan niin yksinkertainen.

Minun soturiasentoni on vähemmän sotilaallinen.


Petran soturiasennossa on enemmän särmää. Tällaiselta sen siis pitäisi näyttää.

Syvien hengitysten sijaan huomaan joko pidättäväni hengitystä tai läähättäväni kuin koira. Hiki virtaa ja vettä kuluu. Joihinkin asanoihin pääseminen vaatii pinnistelyä ja välillä huomaan olevani aivan eri tavalla mutkalla kuin muut.

Osallistujista näkee helposti, ketkä ovat harrastaneet lajia pidempään ja ketkä ovat vasta-alkajia, mutta ehkäpä juuri se tekee joogasta niin kiehtovaa. Minussa herää halu kehittyä paremmaksi, notkeammaksi ja taitavammaksi.




Lämpö tekee kokonaisvaltaisesti hyvää. Salin kuumuus lisää kehon liikkuvuutta ja helpottaa asanoihin taipumista, sillä lihakset ja nivelet pysyvät koko tunnin lämpiminä. Lihakset eivät myöskään kipeydy missään vaiheessa, koska ne eivät ehdi jäähtyä. Tunti päätetään kevyeen venyttelyyn ja loppurentoutukseen. Olo on taivaallinen.

Muutaman kerran hot joogailun jälkeen olen valmis suosittelemaan sitä kaikille. Vaikeampia liikkeitä voi tehdä helpompina versioina ja niihin olen joutunut turvautumaan itsekin. Liikkeet vaativat lihaskuntoa, notkeutta ja tasapainoa, ja kehittävät niitä tehokkaasti.

Saksalassa sijaitsevassa YogaRocksissa on useita hot jooga -tunteja viikossa.

Menkää kokeilemaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti