pärnu

pärnu

sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Grilli kuumana

Viikonloppuna grillattiin kesän ensimmäiset ribsit ja tuoremakkarat. Ne ovat ehkä parasta, mitä grillissä voi valmistaa. Reilun tunnin esikeitetyt, savunmakuisella grillikastikkeella valellut ja grillatut ribsit saivat kaverikseen uusista perunoista tehdyn salaatin. Eikä ollut pöllömpää sekään!



Tässä kesäisessä salaatissa oli uusien ja ihanan makeiden pikkuperunoiden lisäksi paljon herkullisia raaka-aineita: aurinkokuivattua tomaattia, kaprista, kevätsipulia ja säilöttyjä valkosipulin kynsiä. Loraus oliiviöljyä, pari pyöräytystä myllystä karkeaa merisuolaa ja salaatti on valmis!



Toinen lemppariperunasalaattini on astetta tuhdimpi versio. Siihen tulee perunoiden (pieni kattilallinen) lisäksi pussillinen sinihomejuustoa ja yksi purkki kikherneitä. Perunat, homejuusto ja kikherneet sekoitetaan kulhossa ja niiden päälle kaadetaan desilitra öljyä, johon on sekoitettu yksi nippu silputtua persiljaa, kaksi valkosipulin kynttä, puolikkaan sitruunan mehu sekä hyppysellinen suolaa ja mustapippuria. Viimeksi mainittuja sekä sitruunan mehua voi lisätä jälkikäteen oman maun mukaan. Mutta herkkua on ja toimii hyvin kunnon pihvin ja punaviinilasillisen kanssa.

Syömisen lisäksi nautin viikonlopun kiireettömyydestä. Kerrankin kenelläkään meillä ei ollut menoa minnekään. Kävin lauantaiaamuna maauimalassa uimassa ja päälle vähän punttailemassa Tokialla. Iltapäivällä ajeltiin Simon ja Meten kanssa keskustaan vuokraamaan Makuunista elokuva ja ostamaan leffakarkit illaksi. Katseltiin koko porukalta tuollainen kotimainen Elämältä kaiken sain-elokuva. Se oli ihan leppoisaa katseltavaa.




Keskustassa piipahdin myös Suomalaisessa kirjakaupassa, jossa oli tarjouksessa kolme pokkaria 15 eurolla. Aivan ohittamaton tarjous! Sain taas paljon hyvää luettavaa.

Koska järvivedet ovat edelleen vilpoisia, kävin sunnuntainakin maauimalassa kauhomassa. Sen päälle mentiin Katjan ja Susannan kanssa Tokialle tekemään pyörä-juoksu-yhdistelmäharjoitusta. On se kiva, kun on kavereita, keiden kanssa touhuta ja paikka, jossa on wattbikeja ja juoksumattoja sadepäivien varalle.



Iltapäivällä istahdin television äärelle ja ryhdyin seuraamaan yleisurheilun Eliittikisoja Lapinlahdelta, siis työn puolesta. Twiittailin tuloksia yleisurheilun Twitter-tilille, päivitin yleisurheilun nettisivuja ja lähetin uutisia ja tuloksia medialle. Kisoissa paikalla ollut SUL:n viestintäjohtaja teki suurimman työn, mutta minä toimin apukätenä. Ilta meni nopeasti.

Ja sitten katsotaan jalkapalloa - taas. Sveitsi-Ranska-pelin parissa meneekin lupsakasti loppuilta.

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti