pärnu

pärnu

keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Oletko Tikis?

Sain viime viikolla kirjan, jota olen selaillut muutamana iltana. Tikis-treenihaaste mainostaa itseään vuoden monipuolisimpana treenikirjana. Muista vastaavista kirjoista en tiedä, mutta melko monipuolinen se tosiaan on. Ja hauska! Mainio isänpäivälahjaidea, jonka treenihaasteisiin voi osallistua vaikka koko perhe. Tai ainakin melkein.


Tikiksen tarina on saanut alkunsa kirjan kirjoittajien, Tonin ja Evgenin, halusta yhdistää treenaaminen ja hyvinvointi. Syntyi Tikis, joka on lyhenne sanoista "olla tikissä" eli hyvässä kunnossa. Miehet rakensivat yritykselleen kolme yksinkertaista sääntöä, jotka osuivat ja upposivat myös minuun.

Ne ovat tässä:


Myös ajatus siitä, että kaikki on mahdollista, mutta mahdottoman toteuttaminen vie vain enemmän aikaa, kuulosti todella hienolta. Sellaiselta, jota on hyvä muistella etenkin silloin, jos hommat eivät mene ihan putkeen tai edes sinne päin.

Mutta sitten siihen haasteeseen. Ajattelin siis testata kirjasta punnerrushaasteen, johon haastan kaikki teidät lukijat mukaan. Punnerruksen siksi, että vaikka siinä pääsuorittajana toimivatkin rinta- ja ojentajalihakset, on se koko kehoa kuormittava liike.

Punnertaminen vahvistaa ryhtilihaksia ja yläselän vahvistaminen punnertamalla auttaa saavuttamaan ryhdikkäämmän selän asennon. Kaikille meille pitkät päivät jonkinlaisessa kyttyräasennossa näyttöä tuijottaville punnerrus on aivan äärimmäisen hyvä liike!


Haaste menee näin:

Tee ensimmäisenä päivänä, vaikka viikonloppuna, testi, jossa punnerrat niin monta kertaa kuin jaksat.

Maanantaina alkavat treenit, jotka kestävät kahdeksan viikkoa. Jokaisella viikolla tehdään kolme punnerustreeniä. Toistojen määrä riippuu ensimmäisen testin tuloksesta. Jos punnersit testissä esimerkiksi 20 kertaa, on ensimmäinen treenisi 3 x 50% eli 3 x 10 punnerrusta. Myös seuraavina kahtena treenikertana teet 3 x 10 punnerrusta. Toistojen määrä kasvaa ja puolessa välissä haastetta tehdään välitesti. Tarkemmat treeniohjeet näet tästä:


Kahdeksan viikon päästä on loppututestin aika. Lupaan kertoa, millaista kehitystä kahdeksassa viikossa tapahtui. Kertokaa tekin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti