pärnu

pärnu

tiistai 26. heinäkuuta 2016

Ihana Italia

Viime viikko vierähti täysin lomalla. Se on yrittäjälle harvinaista herkkua. Mutta kun lähtee riittävän kauas ja huonosti toimivan nettiyhteyden päähän, niin eipä tule luettua edes sähköposteja.


Reissu Italian Riva del Gardalle oli kaikin puolin onnistunut. Olimme matkalla kahden ystäväperheen ja yhteensä 13 hengen joukon kanssa. Lensimme Milanoon, josta ajelimme peräkkäin vuokra-autoilla kahden ja puolen tunnin matkan Gardalle.Perillä majoituimme 4limoni-huoneistohotelliin, jota ympäröivät viinitarhat ja vuoret. 57 neliön huoneistot olivat melko uusia ja todella siistejä. 

Rantaan ja Rivan rantakadulle ja kauppakeskukseen oli hotellilta matkaa 600 metriä. Majapaikka ei tarjonnut aterioita, joten valmistimme aamupalat itse, söimme lounaan rannalla ja illallisen kaupungilla.

Kaksi ensimmäistä päivää viihdyimme rennosti rannalla ja hotellin uima-altaalla. Mette sai ensimmäisenä päivänä hiuksiinsa perinteiset lomaletit.
Riva del Garda on Italian suurimpia järviä ja sitä reunustavat jylhät vuoret. Ranta on puistoa ja nurmikkoa, ja siitä löytyi mukavasti myös varjopaikkoja. Vesi on kirkasta ja rannalla on suuria ponttooneja, joiden väliä lapset uivat ja sukeltelivat. 
Rantabaarissa myydään juomien lisäksi melko edullisesti monenlaista purtavaa hedelmäsmoothieista hampurilaisiin ja salaatteihin. Tähän aikaan vuodesta Italiassa on todella lämmin. Aurinko helli meitä joka päivä ja lämpötila nousi yli 30 asteeseen. 

Kolmantena lomapäivänä ajelimme Trenton suuntaan ihastelemaan vuoria. Pinzolosta pääsee kabiinihissillä ensin 1000 metrin korkeuteen ja siitä tuolihissillä 2000 metriin. Väliasemalla oli ravintola, laiduntavia lehmiä ja jättitrampoliineja lapsille. 

Maisemat olivat henkeäsalpaavan upeita! Tuolihissiin meneminen jännitti, mutta onneksi uskalsin. Dos del Sabion-vuoren huipulla käyminen oli yksi reissun kohokohdista.Neljäs reissupäivä oli pyhitetty elokuva- ja vesipuistolle. Tällä kertaa ajelimme järven eteläpuolelle, Laziseen, jossa sijaitseva Caneva World tarjoaa huvituksia kaiken ikäisille. Elokuvapuiston kaltaista huvipuistoa ei Suomesta löydy, joten se kannattaa käydä kokemassa ainakin isompien lasten kanssa. Siellä pääsee mm. pikaveneen kyytiin, maastokuorma-auton lavalle, sukellusveneeseen ja kauhutaloon. 
Vesipuistossa on monenlaisia liukumäkiä ja altaita. Siellä on myös satoja aurinkotuoleja, joihin on mukava rakentaa koko porukan tukikohta. Lapsille vesipuistopäivä oli todella mieluinen.


Viidentenä lomapäivänä isännät ja Aapo kävivät vuokraamassa maastopyörät ja lähtivät ajelemaan vuorille. Neljännen tunnin pyörälenkki nousi 1300 metrin korkeuteen ja laski hurjan näköistä kivikkopolkua alas.
Naiset ja lapset suuntasivat joka aamuisen juoksulenkin jälkeen kauppoihin tuliaisostoksille. Rantakadun varrelle nousseessa uudessa ostoskeskuksessa oli alennusmyynnit, joista osteltiin mm. sandaalit, uimashortsit ja muutama paita. 

Kuudennen ja viimeisen kokonaisen lomapäivän aamu alkoi sateen hakatessa ikkunaan. Lämmintä oli lähes kolmekymmentä ja ilma kostea kuin tropiikissa. Käytin aamuun pakkaamiseen ja suuntasin sitten pitkälle juoksulenkille. Siihen happirikas ja kostea keli oli enemmän kuin sopiva. Iltapäivällä sade lakkasi ja aurinko paistoi täydeltä terältä. Pakkasimme pyyhkeet kassiin ja kiiruhdimme rannalle nauttimaan viimeisistä auringonsäteistä. 

Koska lentomme Helsinkiin lähti vasta illalla, ajoimme Milanoon Veronan kautta. Kaupungin keskustassa oli iso parkkihalli, josta oli helppo lähteä tutustumaan nähtävyyksiin. 
Italian kolmanneksi suurin colosseum ja Julian parveke, johon Romeo rakkauden voimalla kiipesi, oli helppo löytää. Shoppailuun Verona olisi ollut aivan ihanteellinen paikka, mutta tässä vaiheessa lomaa kassan pohja oli jo sen verran lähellä, että tyydyin ikkunoiden ihasteluun. 
Parin tunnin ajomatka Veronasta Milanoon meni yllättävän nopeasti. Ehkä jatkuviin ruuhkiin, jonottamiseen ja tietulleihin oli jo niin tottunut, että niitä ei enää edes huomannut. Kaiken kaikkiaan lomasta jäi hienot muistot. Italiaa ja Gardaa voi suositella lämpimästi kaikille, jotka arvostavat vuorien ja viiniköynnöspeltojen värittämiä maisemia, tykkäävät juoksusta, vaeltamisesta, maastopyöräilystä tai purjelautailusta (ranta oli iltapäivisin täynnä surffaajia), etsivät varmaa aurinkoa, viihtyisää rantaa, nauttivat hyvästä punaviinistä ja prosecosta, eivätkä saa tarpeekseen pitsasta, pastasta ja jäätelöstä. 


Niistä oli loma Italiassa tehty. Ja ensi vuonna uudestaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti