pärnu

pärnu

torstai 27. lokakuuta 2016

Syysloma ja porkkanasämpylöitä

Lapsilla on ollut kuluva viikko syyslomaa. Loma alkoi viime viikonloppuna koko perheen kyläreissulla ystäväperheemme luokse Kirkkonummelle. Maanantaina lapset viettivät kavereineen iltapäivän ja illan Vantaan Superparkissa. Kummallakin on ollut pitkin viikkoa meillä kavereita yökylässä ja he ovat yökyläilleet toisaalla. Äkkiä on viikko mennyt näin kotiympyröissäkin.



Tänään Metellä oli kylässä kaverinsa Isabel, jonka kanssa he innostuivat leipomaan sämpylöitä. Ohjeen he löysivät Gummeruksen Pienten kokkien keittokirjasta ja se oli niin helppo ja selkeä, että kymmenvuotiaat selvisivät leipomisesta täysin omatoimisesti.



Kirjaa on pakko kehaista ja suositella, sillä siinä on kymmeniä helppoja ja selkeitä sämpylä-, pulla-, piirakka-, kakku- ja pipariohjeita. Jokaiselle ohjeelle on oma aukeama, jossa leipominen on havainnollistettu kuvin vaihe vaiheelta. Kirja sopii mainiosti myös kaltaiselleni poropeukalolle:)


Sämpylöistä tuli niin hyviä, että niitä leivotaan jo huomenna lisää. Saa nähdä, millainen sotku ja sota keittiössä syntyy, kun vastaavana leipurina häärii isoveli.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti