pärnu

pärnu

keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Normipäivä

Tämän postauksen idea on kopioitu meidän lapsilta. Molemmat ovat tehneet my day-postauksia Youtubeen, joten ajattelin tehdä samanlaisen tänne blogiin.  Siis kertomuksen yhdestä ihan tavallisesta arkipäivästä.

Tällaista meillä oli tänään.

07.00 Herätys
Silmät auki ja sängystä ylös. Sitten Miskaa herättämään ja kahvipannu porisemaan. Aamupalaa, biologian vihkon ja muiden hukassa olevien kamppeiden etsintää ja yleistä patistelua ovea kohti. Lopulta kello oli niin paljon, että kävin heittämässä hänet autolla kilometrin päässä olevaan kouluun. 

8.00 Työt alkuun
Kone auki ja päivän hommien tsekkaus. Työskentelen kotona ja tykkään siitä kovasti. Olen toiminut viestintäalan yrittäjänä vuodesta 2006, pian kymmenen vuotta. Tänään työlistalla oli mm. päätoimittamani Kunto & terveys-lehden oikolukua ja kansi- ja sisällysluettelon tekstien tekemistä. Lehti menee torstaina painoon ja ilmestyy 19.2. 
Lisäksi viimeistelin Iltalehden viikonvaihteeseen tulevan jutun pariskunnasta, jossa rouva luovutti miehelleen munuaisen sekä Iltalehden nettiin tulevan Docrates Syöpäsairaalan advertoriaalin syöpää ehkäisevästä ruokavaliosta. 

Simo työskentelee it-alalla ja tekee töitä kotoa käsin 2-3 päivänä viikossa. Monesti istumme siis päivät nenät vastakkain. Tänään hän kuitenkin lähti jo aamusta ajelemaan asiakkaan luokse.

9.00 Meten herätys
Tyttö ylös, aamupalalle ja koulutielle. Parin päivän kuumetauti oli vihdoin ohi.

11.00 Lounaanhakureissulle Karismaan
Koska jääkapissa ei ollut mitään syötävää, hurautin autolla Karismaan. Käväisin ensin Lifen liikkeessä hakemassa helpotusta tukkoiseen oloon. Life-kauppias ja fytonomi Mervi Hakala on minulle tuttu jo vuosien aikaa. Olen haastatellutkin häntä useampaan lehtijuttuun.

Mervi suositteli alkavan flunssan ehkäisyyn ja hoitoon Echinaforcen tippoja sekä uutta nielua desinfioivaa kurkkusuihketta, jota on näppärä käyttää vaikkapa automatkoilla. Nappasin mukaani molemmat ja vielä Echinaforcen kurkkukarkkejakin. Kyllä näillä tauti talttuu!

Kysyin Merviltä, kuinka pitkään hän on toiminut Karisman Lifen kauppiaana. Hän kertoi, että marraskuussa tulee täyteen viisi vuotta. Ja kertaakaan ei ole kuulemma vielä tympäissyt tulla töihin. Aina aurinkoiselta Merviltä saa ihan loistavaa palvelua. Sellaista, joka saa palaamaan takaisin.

Citymarketissa suunnistin ensin hedelmäosastolle. Mandariinit ovat tulleet kauppoihin ja meillä menee niitä ainakin kilo päivässä. Nappasin muutaman jälkiruoaksi.


Valmisruokatiskillä Oittisen Mika tiesi taas kysymättäkin, mitä haluan: kauhallinen perunamuussia ja kaksi lihapullaa. Montakohan kertaa olen niitä hänen käsien kauttaan ostanut? Varmaan satoja, mutta aina ne vaan maistuvat yhtä hyvälle. 

Samalla reissulla poimin matkaan päivällistarpeet. Illalla meillä syötäisiin tonnikalapastaa ripauksella aurajuustoa.

12.00 Takaisin töiden kimppuun
Iltapäivällä pakersin lehden oikoluvun ja juttujen kirjoittamisen kimpussa. Unohdin soittaa puhelinhaastattelun unitutkijalle, mutta sain sovituksi sen torstaille. Lipitin vuoron perään kahvia ja Echinaforcea. Kahden jälkeen molemmat lapset tulivat koulusta ja puoli tuntia höpöteltiin koulujuttuja ja syötiin yhdessä välipalaa. Sitten he painelivat huoneisiinsa läksyjen kimppuun ja minä jatkoin töideni parissa. Istua nökötän tässä missä nytkin, keittiön pöydän ääressä. Sopivan lähellä kahvinkeitintä ja jääkaappia.

15.30 Mette voimistelemaan
Mette telinevoimistelee Viipurin Reippaan kilparyhmässä. Treenit ovat neljästi viikossa. Keskiviikkoisen kahden tunnin treenit alkavat jo kello 16.  Yrittäjyyden hyviin puoliin kuuluu se, että kuskaaminen näinkin varhaisena ajankohtana alkaviin treeneihin ei aiheuta ongelmia. Pomo joustaa, koska samassa persoonassa asuva duunari jatkaa töitä vielä illalla.

Miskalla on yhtä monet futistreenit viikossa, mutta tänään niistä on vapaa ilta. Se on hyvä, koska perjantaiseen uskonnon kokeeseen lukeminen on vielä alkutekijöissään

18.00 Päivällinen tulille, Mette kotiin, auton nokka kohti Pajulahtea
Väsäsin nopeasti pastan ja lähdin hakemaan Metteä voimistelusta. Meillä on keskiviikkoisin seuran yhteistreenit Pajulahti-hallissa, joten puoli seitsemän jälkeen lähdimme Simon kanssa ajelemaan kohti Pajulahtea. 
 
Juoksin 2 x 2000 metriä ja 3 x 1000 metriä kahden minuutin palautuksilla. Kulku oli kevyttä, ihan toista kuin viikko sitten.

Seurakavereiden näkemisestä ja porukassa vallitsevasta hyvästä meiningistä tuli taas valtavan hyvä mieli.  X-tri Lahti on ihan paras seura! Kaikki triathlonista kiinnostuneet, tulkaa ihmeessä mukaan!

21.00 Iltapalaa nassuun
Kotona. Suihkuun, iltapalaa ja lapset nukkumaan. Koska yrittäjällä ei ole työaikoja, avaan koneen ja katson pari työjuttua huomista varten. Unikin tulee paremmin, kun työasiat eivät pyöri mielessä. Jos päivä on ollut rikkonainen, teen aika usein vielä ”iltavuoron” lasten nukkumaanmenon jälkeen. Koneen lyön kuitenkin kiinni viimeistään kahdeltatoista, koska ilman seitsemän tunnin yöunia en kerta kaikkiaan toimi. Tänään ei kuitenkaan tarvitse enää kirjoitella. Ehdin siis vielä vilkaisemaan telkkaria ja lukemaan pari sivua kirjaa. 

23.30 Hyvää yötä!
Yleensä nukahdan nopeasti ja nukun kuin tukki herätyskellon soittoon asti. Toivottavasti myös ensi yönä. Huomiseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti