pärnu

pärnu

torstai 24. maaliskuuta 2016

Tyttöjen reissu

Piipahdettiin tyttöjen kanssa Helsingissä. Tarkoituksena oli juhlistaa Katjan lähestyviä synttäreitä jo etukäteen, syödä hyvin ja pyöriä kaupoissa. Ja koska meitä kaikkia - Katjaa, Susannaa, Essiä ja minua - yhdistää sama harrastus, triathlon, niin toki reissuun kuului olennaisesti myös liikunta.

Perjantai-iltapäivällä suuntasimme siis auton nokan kohti Helsinkiä ja Mäkelänrinteen uintikeskusta. Siellä porukkaamme liittyi Essi L., joka on seuramme tuoreimpiä jäseniä.

Lahtelaislikoille 50 metrin allas on elämys ja jo sinällään erittäin hyvä syy Helsingin reissulle. Ja kyllä me siitä altaasta nautittiinkin! Oli mahtavaa uida, kun koko ajan ei tullut pääty vastaan. Tunti hujahti kuin siivillä. 


Uinnin jälkeen vatsassa mourusi lupaava nälän alku. Katja oli varannut meille pöydän ravintola Kitchistä, jonne suuntasimme heti hotelliin kirjautumisen ja pienen puunauksen jälkeen. 


Kitchin ruoka oli tosi herkullista. Otimme alkupalaksi erilaisia tapaksia kuohuvan kanssa. Tytöt ottivat pääruoaksi burgerit ja minä salaatin, jossa oli mm. ihania jättikatkaravunpyrstöjä ja avokadoa itämaisittain. Namimaiskis!Kitchin jälkeen lähdettiin etsimään jälkiruokaa eli irtokarkkeja. Ne löytyivätkin läheisestä K-kaupasta. Pussit kahisten painelimme ensin Groteskiin ja sitten Pastoriin, joissa molemmissa tutustuimme drinkkilistan antiin. 


Groteskin basilikadrinksu oli kyllä aivan mieletön ja miljöökin mukavan hämyinen. Mutta vaikka ihmisten ilmoilla onkin kiva olla, niin jokainen meistä alkoi vilkuilla kymmeneltä kelloa siihen malliin, että mitäs jos lähdettäisiin hotellille pötkölleen. Tarinaa ja namuja riitti pitkälle yli puolen yön. Aamulla aurinko paistoi verhojen välistä lupaavasti. Vedimme lenkkikamppeet niskaan ja lähdimme juoksemaan kohti Kauppatoria, satamaa ja Kaivopuistoa. Ilma oli ihanan raikas ja jalkojen alla oli puhdas ja pitävä asfaltti. Ai että mikä nautinto!

Lenkin jälkeen oli ihana suunnata aamupalalle ja sitten vatsat täynnä tien yli Stockmannille pyörimään. Jokainen meistä teki niin kivoja löytöjä, että hyvä kun saatiin kaikki kassit mahtumaan paluumatkalla kyytiin.Reissu toimi niin kuin pitikin. Mieli oli keveä kaikesta nauramisesta ja viikonloppu tuntui paljon pidemmältä, kun sen oli aloittanut jo perjantaina.

Näitä pitäisi tehdä useamminkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti