pärnu

pärnu

tiistai 25. heinäkuuta 2017

Lomahaikeutta

Loma meni taas hujauksessa. Eilen, kun parkkeerasin autoani Karisman eteen ja kävelin kauppaan, tuntui ihan uskomattomalta, että vain vajaata vuorokautta aiemmin olin katsellut, kuinka lapset painivat leikkisästä Gardajärvessä. En meinannut millään hennota huutaa heitä sieltä pois, pakkaamaan ja viimeiselle yhteiselle illalliselle.


Mutta kai se on merkki onnistuneesta lomasta, kun tuntuu vieläkin niin haikealta. Meillä oli hieno porukka, onnistunut reissu ja hauskaa yhdessä.


Viikkoon mahtui patikointia, aamulenkkejä, vesipuistoilua, yksi kiva pyörälenkki, paljon auringossa makoilua, uintia, pari hyvää kirjaa, pitkiä illallisia, shoppailua, kilokaupalla jäätelöä ja rentouttavaa yhdessäoloa perheen ja ystävien kanssa.


Simo ja Mika kävivät parina päivänä ihailemassa maisemia maastopyöräillen. Koko porukalla kiivettiin läheiselle maisemakahvilalle ja osa siitä pari kilometriä eteenpäin, 600 metrin korkeudella olleelle kappelille.


Automatkatkin olivat hieno elämys, kun ajeltiin reilut neljän tuntia Alppien juurella Münchenistä Saksan ja Itävallan kautta Italiaan.


Gardajärvi ja etenkin sen pohjoispuoli, Riva del Garda, ovat minun sielunmaisemani. Siellä, ikiaikaisten vuorten kainalossa, sitä tuntee olevansa vain murunen tässä maailmankaikkeudessa.


Riva del Garda on pieni, erittäin siisti ja viihtyisä kaupunki, josta monille etelän lomakohteille tyypillinen möykkäturismi, pubit, discot, sisäänheittäjät ja humalaiset turistit loistavat poissaolollaan. Niiden sijasta kaupungissa on paljon erilaisia vaateputiikkeja, taidekauppoja, jäätelökioskeja ja viihtyisiä ruokaravintoita.


Vanhan kaupungin lisäksi Rivan rannan puoleiselle osalle on noussut uudehko kauppakeskus, jossa on mm. suuri Coop-ruokakauppa. Rantaeväät on helppo poimia matkan varrelta, jos niitä ei halua ostaa rantaravintoloista, joissa hintataso on tosin varsin kohtuullinen. Tonnikalasalaatin sai 5-7 eurolla ja kahden lapsen nälän täyttävän Club Sandwich-aterian 7 eurolla. Päivä-cappucino maksoi 1,80 euroa ja olut kaksi euroa.



Ravintoloiden pitsat ja pastat maksavat keskimäärin 8-10 euroa ja lähes jokailtainen alkupalamme, simpukat tomaattikastikkeessa, saman verran.



Perjantai-iltana Rivalla oli Magic Night, jossa oli mm. huikea musiikki- ja valoshow, sirkusta ja monenlaista taidetta. Kaupungin keskusta oli täynnä ihmisiä, joille tarjoiltiin näkemistä ja kokemista kaikille aisteille.


Näitä lomakuvia katsellessa tunnen suurta kiitollisuutta omasta perheestäni ja ystävistä, joiden kanssa sain viettää kivan ja elämyksellisen viikon.


Mutta nyt aika taas orientoitua arkeen ja ryhtyä tienaamaan roposia seuraavaan lomakassaan. Työt ovat jo vauhdissa ja olen kiitollinen siitäkin, että niitä riittää.


























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti